FETÖ İcra Heyeti'nde Yönetim Krizi ve Güç Mücadelesi

Blog Image
FETÖ'nün üst kademesindeki isimler, örgüt tabanındaki dağılmaları engellemek için yönetim şeklini revize etti. İcra Heyeti'nde yaşanan çatlaklar, karar alma süreçlerini olumsuz etkiliyor.

FETÖ İcra Heyeti'nde Yönetim Krizi ve Güç Mücadelesi

FETÖ'nün üst kademesindeki isimler, örgüt tabanındaki dağılmaları engellemek için yönetim şeklini hızlıca revize etti. Üst yönetim, sular durulana kadar örgütün tek bir isim tarafından değil, 12 kişiden oluşan İcra Heyeti tarafından yönetilmesine karar verdi. Bu durum, örgüt içinde ciddi bir güç mücadelesine yol açtı.

İcra Heyeti, Abdullah Aymaz, Naci Tosun, Şerif Ali Tekalan, Barbaros Kocakurt, Mehmet Vehbi Yavuzlar, Cevdet Türkyolu, İsmet Aksoy, Muhammed Çetin, Ekrem Dumanlı, Said Kaya, Adem Kalaç ve Talip Büyük gibi isimlerden oluşuyor. Ancak, bu isimler arasında Gülen'in bıraktığı koltuğun tek hâkimi olmak isteyenler ve o isimleri destekleyenler ortaya çıktı.

Yönetimdeki Çatlaklar

İcra Heyeti ne kadar olumlu bir hava çizmeye çalışsa da yönetimdeki gruplaşmalar örgüt genelinde hissedilir bir hal aldı. Kararlar 12 kişilik heyet tarafından alınıyor gibi gözükse de heyette asıl etkiyi Abdullah Aymaz'ın başını çektiği grup gösteriyor. Bu durum, örgüt içindeki huzursuzluğu artırıyor.

Yönetimdeki çatlaklar, karar alma aşamasında aksaklıkları gün yüzüne çıkardı. Elebaşı Gülen'in ölümünden önce heyet tarafından alınan kararlar son kertede Gülen tarafından onaylanıyordu. Ancak, şimdi alınan kararlar heyetteki her bir isim tarafından sorgulanır hale geldi.

Güç Savaşı ve Himmet Talepleri

Örgüt elebaşı Gülen, ölmeden önce İcra Heyeti'nde değişikliğe gidilmesini istemişti. Ancak, 12 kişilik heyetin tek ortak düşüncesi gücü elinden bırakmamak oldu. Gülen'in ölümünden sonraki sürecin 'geçiş dönemi' olduğu bahanesi ile heyette değişiklik yapılmaması kararı alındı.

İcra Heyeti'nin güçlü gözüken kanadı, Abdullah Aymaz ve ekibi 'himmet' oranlarında artışa gidilmesini istedi. Bu durum, örgüt tabanında heyete karşı oluşan güvensizliği daha da artırdı. Üst yönetimin maddi kaynak bulmasında yaşanan problemler, örgütün geleceği açısından endişe verici bir durum oluşturuyor.

Dumanlı'nın Etkisi ve Gelecek Planları

Heyete en son dahil edilen isimlerden biri de kapatılan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı oldu. Dumanlı'nın katılması ile örgüte katılımın artması bekleniyordu. Ancak, Dumanlı beklenen etkiyi yaratmadı ve pasif bir profil çizdiği düşünülüyor.

FETÖ'nün üst düzey örgüt mensupları, Dumanlı'nın tabandan itibar görmediği için heyette yer alabilecek seviyede olmadığı düşüncesinde. Ayrıca, 2025 yılı için ülke sorumlularının ataması da tartışma konusu haline geldi. İcra Heyeti'nde değişiklikler yapılması bekleniyor.